שעון מצוקה  -  emergency watch


לחצן מצוקה - מידע כללי
לחצן מצוקה הנו מכשיר המגיע בגדלים וסוגים שונים ותפקידו לקשר את המשתמש בו אל אדם / ארגון / מוקד כלשהו אשר יקבל את הודעת המצוקה שלו ויסייע לו בדרך היעילה והמהירה ביותר.
נכון לימים אלו קיימים בשוק האזרחי לחצני מצוקה רבים מאוד, חלקם מחוברים למוקדי מצוקה וחלקם לבני משפחה, חלקם מתוחכמים יותר ופחות.
לחצן מצוקה - אז והיום
בעבר לחצן המצוקה היה מכשיר גדול, מגושם, היה תקוע בנקודה מסוימת בבית על הקיר, מיועד לאוכלוסיית גיל הזהב ומשמש לצורך מצוקה רפואית בלבד.
כיום, לחצני המצוקה חדישים, בעלי טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות העברת נתונים רבים אודות המשתמש, המכשירים מאפשרים קבלת שירותי מצוקה רבים ומגוונים והאוכלוסיות המשתמשות בלחצני המצוקה הופכות לצעירות יותר ויותר.
כיצד בוחרים לחצן מצוקה?
בעקבות סוגי לחצני המצוקה הרבים, נוצר קושי בבחירת לחצן המצוקה ולעתים המשתמש ומשפחתו צריכים לעשות עבודת מחקר רצינית הכוללת פניה לחברות רבות נותנות שירות ובזבוז שעות רבות באינטרנט.
1. נוחות ורצון המשתמש בפועל
ההחלטה על סוג לחצן המצוקה צריכה בסופו של דבר להיות של האדם שצריך להשתמש בו, לעתים המשפחה היא זו ש"דוחפת" לכיוון מסוים שהמשתמש אינו מעוניין בו ולאחר ביצוע העסקה המשתמש אינו עונד / משתמש / מפעיל את לחצן המצוקה החדש.
2. טכנולוגיה פרקטית, לא כל הנוצץ זהב !
במהלך הבדיקה המקיפה באינטרנט ואצל חברות אלו ואחרות תוכלו לראות לחצני מצוקה משולבים עם א.ק.ג, מודד לחץ דם, מודד חום אוטומטי ועוד ועוד ועוד...
הטכנולוגיות הנ"ל מבורכות, השאלה שיש לשאול ולבדוק עם המשתמש, היא האם בשעת מצוקה הוא באמת ידע להפעיל את כל המכשירים הנ"ל ולשדר את נתוניהם אל המוקד שאמור לקלוט אותם. במקרים רבים המשתמש אינו יכול להפעיל את המכשור המתוחכם בשגרה היום יומית, בטח ובטח בזמן מצוקה. כתוצאה מכך, עד שהמשתמש מצליח אם בכלל להפעיל את המכשור הולך לאיבוד זמן יקר מאוד שבו כבר יכל להיות המשתמש בדרך אל ביה"ח באמבולנס או לקבל טיפול בבעייתו ע"י הגורם הרלוונטי לאותה הבעיה.
לסיכום הסעיף... לא תמיד המוצר הטכנולוגי המתקדם ביותר הוא היעיל ביותר עבור המשתמש, לעתים זה בדיוק הפוך ומומלץ לבדוק זאת.
3. אופן השימוש בלחצן מצוקה
בכל לחצן מצוקה יש דרך שימוש שונה ואופציות שונות ומשונות. ברובם המוחלט מדובר על מרכזיה המחוברת אל קו טלפון ביתי אשר ממנו מתבצע החיוג אל מוקד המצוקה, עבור חלק מלחצני המצוקה הנ"ל ישנם שעוני יד מצורפים אשר עובדים כ"טלפון אלחוטי" ברדיוס של מקסימום 50 מטר מהמרכזייה וניתן ללחוץ על כפתור המצוקה דרכם. יתרון בולט של שעונים אלו היא היכולת להתקלח איתם, לרוב הם עמידים למים. חיסרון בולט מאוד מנגד, אי יכולת לתקשר עם המוקד דרכם מכיוון שהרמקול ולרוב גם המיקרופון ממוקמים במרכזייה ולכן לאחר לחיצת המצוקה ישמע הלקוח את תורן המוקד קורא לו מהמרכזייה בסלון לדוגמה. במקרים אלו יצטרך המשתמש לזחול בכוחותיו האחרונים לכיוון המרכזייה בכדי לשוחח עם תורן המוקד.
לסיכום הסעיף... מומלץ לבדוק פיזית את לחצן המצוקה בבית המשתמש בפועל, לבדוק את קליטת המכשיר, אופן השימוש בו, איכות השמע וזמן התגובה של המוקד.
4. עדכון בני המשפחה
לרוב, לחצני המצוקה הקיימים בשוק יודעים להעביר את הודעת המצוקה אל מוקד המצוקה של נותן השירות, המשפחה אינה מודעת כלל לבעיה שמתפתחת עם המשתמש ולשאלה האם הוא מקבל את השירות המגיע לו, האם בזמן סביר והאם יש לכם (המשפחה) אפשרות לסייע בדרך כלשהי. במידה ובני המשפחה מעודכנים זה בשלב מתקדם מאוד, לעתים רק אחרי שהמשתמש כבר נמצא בבית החולים לדוגמה וקיבל טיפול. כמובן שלא תוכלו לדעת מתי הוא לחץ על לחצן המצוקה, כמה זמן לאחר מכן ענו לו וכמה זמן לאחר מכן הגיע אמבולנס לסייע לו.
המלצתנו היא למצוא פתרון ע"י לחצן מצוקה שיכול לעדכן באופן מיידי את בני המשפחה על התרחשות האירוע ו/או להחתים את החברה נותנת השירות על פרק זמן כלשהו שבו הם מתחייבים להודיע לבני המשפחה על התרחשות האירוע.
5. נראות
מבדיקה שנערכה בנושא עולה כי עם השנים יצאו לשוק האזרחי מוצרים שונים ומשונים אשר נועדו להעביר בעת מצוקה מידע אודות האדם לעוברי אורח ו/או צוותים רפואיים שכבר הגיעו לטפל בו, בחלקם צמידי יד, שרשראות, כרטיסי זיהוי למיניהם ועוד... הכוונה שעמדה מאחורי הפיתוחים הנ"ל כמובן הייתה טובה אך לא מעשית וזאת מפני שהאדם אשר היה צריך לענוד את המוצרים הנ"ל לא באמת ענד אותם, הסיבה לכך היא תיוג בפני הציבור, תיוג כ"חולה", תיוג כ"מוזר" וכו'... לכן אנו מאמינים שככל שלחצן המצוקה פחות יהיה בולט לעין ויותר יפה כך האדם שצריך לענוד אותו ירגיש חופשי יותר להסתובב איתו בציבור.
מוקד מצוקה - מידע
מוקד מצוקה הנו מקום ובו נמצאים תורני מוקד אשר מקבלים את הודעות המצוקה מהמשתמש ומעבירים את המידע אל הגורם הרלוונטי לצורך טיפול בבעיה של המשתמש ו/או העברתה אל גורם רלוונטי אשר יכול לטפל בה.
כיצד בוחרים מוקד מצוקה
המבחר לא גדול באופן כללי, קיימות בשוק חברות וותיקות יותר ופחות אשר נותנות את שירותי מוקד המצוקה. בפגישה עם כל אחת מהחברות תתקלו כמעט תמיד בהשמצות זו על זו, הצגה של תחקירי "כלבוטק", תחקירים אלו ואחרים, סקרים ועוד...
ריכזנו עבורכם את הנקודות עליהם מומלץ לשים לב אצל כל חברה אשר אתם מעוניינים להתחבר איתה.
1. קבלת הודעת המצוקה
מי הוא האדם שמקבל את הודעת המצוקה שלנו? מה הסמכתו הרפואית אם בכלל יש לו?
קיימות חברות רבות אשר מעסיקות "טלפנים" שאינם מוסמכים רפואית בדרך כלשהי, הבעיה נוצרת בעקבות "טלפון שבור", המשתמש לחץ על לחצן המצוקה, תורן המוקד קיבל את האירוע ויצר קשר עם המשתמש, אין לו את היכולת הרפואית לאבחן את סוג הבעיה ומידת החומרה שלה ולכן הוא מעביר אותה אל משגר האמבולנסים כשהוא לא באמת יודע מה נחיצות האמבולנס / הרופא. במקרים מסוימים השיחה מועברת לרופא אך הדבר לוקח זמן רב ויקר מפז.
לסיכום הסעיף... המלצתנו היא לעבוד מול חברה שקבלת האירוע הראשוני תהיה מול איש רפואה (מומלץ פאראמדיק) אשר ידע לזהות את המצוקה ולקבל את ההחלטה הנכונה בזמן המהיר ביותר. קיימים נציגים שיאמרו זאת בעל פה אך אין לכך זכר בחוזה ובתרגום חופשי: לא קורה.
2. שירות האמבולנסים
קיימות חברות אלו ואחרות שנוסף על שירות מוקד המצוקה שלהם, מעניקות שירות אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ ו/או מקושרות עם חברות פרטיות אלו ואחרות במקומות שונים בארץ (בד"כ פריפריה). מצד אחד נוח לנו לחשוב שיש לחברה הנ"ל ניידת טיפול נמרץ פרטית עם השם שלנו עליה ורק מחכה בכדי לצאת לכיוון עם לחיצת המצוקה, לעתים נציגי המכירות של החברות יאמרו לכם שמגן דוד אדום לא שולח ניידות טיפול נמרץ אלה רק למקרים בהם הם מבקשים עבור המנויים שלהם, ישנם כאלו שיספרו לכם על מסוק הנמצא ברשותם ומגיע לסייע למנויים בכל מקום בפינוי. (אכן ישנו מסוק שכזה שמעניק שירות למגן דוד אדום וניתן להפעילו לבקשת החברות אך עלותו כל כך גבוהה שעד היום לא ביקשו להפעילו עבור מנוי של חברה כלשהי וסביר שגם לא יבקשו בעתיד...)
לצערנו לא כך הדבר, לרוב החברות הנ"ל יש במשמרת כ-4 אמבולנסים לערך מאוישים וזמינים ב-כ-ל  ה-א-ר-ץ !
משמעות הדבר פשוטה, עבור לקוח שזקוק לאמבולנס גם אם הוא מרוחק מאוד, האינטרס הכלכלי הוא לשלוח את האמבולנס של החברה עצמה בכדי להרוויח גם מפינוי המנוי לביה"ח, לכן במקום שהמשתמש יקבל אמבולנס של מגן דוד אדום אשר ממוקם בעיר בה הוא מתגורר תוך דקות ספורות, ימתין המשתמש לאמבולנס הפרטי של החברה נותנת השירות שלעתים מגיע ממקום מרוחק מאוד ולאחר זמן רב מאוד שלעתים עולה בחיי אדם.
לסיכום הסעיף... המלצתנו היא לעבוד עם מוקד מצוקה אשר יזהה את הבעיה של המנוי ויפנה אותה בדרך המהירה ביותר למגן דוד אדום, ארגון ההצלה הלאומי של ישראל וזאת לצורך שיבוץ האמבולנס / ניידת טיפול נמרץ הקרובה ביותר למקום האירוע. בכל חיבור עם שירות אמבולנסים פרטי קיים אינטרס כלכלי שלא תמיד עולה בקנה אחד עם האינטרס של מנוי המצוקה.
3.עלויות, התחייבויות וחוזים

א. עלות המוצר / שירות
בידקו את כל העלויות שעליכם לשלם בכל סיטואציה כגון: דמי התחברות, דמי ניתוק, תשלום חודשי קבוע, האם יש תשלום נוסף עבור "שימוש יתר" בשירות, עלות קבלת אמבולנס / רופא או כל נותן שירות אחר במידת הצורך, קנסות יציאה במקרה של ניתוק תוך כדי התחייבות, רכישה או השכרה של לחצן המצוקה ועלותם.

ב. התחייבות
מעט מאוד מוקדי מצוקה שאינם מחייבים את הלקוח לתקופה המקסימאלית האפשרית (12 חודשים), יחד עם זאת קיימות גם חברות שלא מחייבות את הלקוח לתקופת זמן כלשהי. בידקו את העניין וכך תשמרו על כספכם.

ג. חוזים
נציג המכירות שישב מולכם ולא חשוב מאיזו חברה, הוא איש מכירות, לדבר לא תהיה לו בעיה, יהיה מוכן לכל שאלה עם תשובה מדהימה. רובנו בטוחים שהמילים היפות ושטף הדיבור נמצא גם על הכתב ולא תמיד יש לנו את הסבלנות לקרוא את החוזה לפני החתימה בגלל אי נוחות ונעימות מהנציג.
זה המקום לספר לכם שמבדיקתנו מול אותם חוזים ונציגים עלה כי לא תמיד בלשון המעטה היה קשר בין מה שנאמר בשיחה לבין מה שכתוב היה בחוזה.
בכל הנוגע לנותני השירות, האמבולנסים, מקבלי האירועים במוקד, הצוות הרפואי וסמכותו ועוד... לא נכתב בחוזה רוב מה שאמר בבטחון נציג המכירות.

לסיכום
המלצתנו החשובה מכל היא לא להיות פזיזים !
נציגי המכירות שיגיעו אליכם מרוב החברות ינסו להפעיל לחץ מסיבי בכדי לסגור עסקה כבר באותו הרגע ע"י שכנועים ומחירים ו"חכה רגע אני אדבר עם המנהל שלי" ועוד...
הקהל האהוב הם כמובן הקשישים שלא תמיד מבינים על מה הם חותמים וניתן בקלות יחסית למכור להם אוויר.
השתדלו לא להיות לבד במעמד הפגישה עם הנציג, אספו כמה שיותר בני משפחה מביני עניין ובררנים, שאלו שאלות קשות ודאגו לקבל עליהם תשובות ישירות.
דאגו לקרוא את החוזה היטב ולהבין כל סעיף וסעיף בו, זכרו כי השירות שתקבלו יהיה ע"פ מה שכתוב בחוזה ולא ע"פ מה שנאמר בעל פה. לא כתוב? לא יהיה !
גם במידה ואתם בטוחים שהעסקה היא טובה ואיכותית ונאמר לכם שזה מבצע שמסתיים עוד 5 דקות, לעולם אל תחתמו את החוזה באותו הרגע, סיימו את הפגישה ב"אנחנו נחשוב על זה", בידקו חברות מתחרות ולימדו מה ההבדלים בין המוצרים והשירותים של החברות.
אל תשכחו שמדובר בחיי אדם !
זו יכולה להיות הרגשה רעה מאוד ולתקופה ארוכה מאוד המחשבה שיכולנו להציל אדם יקר לנו במידה והיינו בודקים טוב יותר לאיזה מוקד מצוקה הוא מחובר והאם הוא יעיל עבורו.

בהצלחה

לפרטים נוספים ומידע, רשום את פרטיך ונציג יחזור אליך מיד.


עוד באתר...
חשש לחיי אדם - מה זה אומר ?? קורסים והרצאות
logo בניית אתרים